Päästiin paimentamaan Tiinalle, kun Klossnerin Kimmo oli maisemissa ja saatiin kurssi aikaan. Fado meni nyt paljon paremmin Karin kanssa kuin viimeksi. Siis kumpikin osasi paremmin :) Hallintakin oli parempaa. Fadon kanssa kannattaisi nyt kuulemma kuljettaa jatkossa paljon ja etsiä tasapainopistettä paremmaksi. Kun se löytyy, saa koira lampaat paremmin haluamaansa suuntaan, jolloin se taas saa itsevarmuutta lisää, ja paimennustyöstä tulee toivottavasti tasaisempaa. Fadon kaaret saisi olla myös suurempia. Mutta oli kivan näköistä menoa. Kaksi kertaa oltiin lampailla per koira, eka kerta pienemmässä häkissä, toinen isolla laitumella.

Lace ja jäärät määt.

805585.jpg

Lampaat vain oli tosi jäärällä päällä (ilma mm.oli todella paahtava) Eniten se häiritsi Lacen opettelua, kun lampaat eivät pökkimälläkään tahtoneet mennä eteenpäin. Konkari Swedullakin oli tekemistä että sai ne nurkista liikkeelle. Lace oli positiivinen yllätys minulle! Olin valmistautunut siihen että se saattaa nostaa jopa tyypillisesti hepulin lampaita nähdessään! Mutta eihän paimenkoira sentään lampaille sellaista... Kauniisti kuljettiin lampaiden perässä (remmissä), ja kiinnostus oli ilmiselvä. Kiva! Kimmon mukaan, jos lampaat olisivat olleet helpommat ja liikkuvammat, olisi Lace saattanut intoutua touhuamaan enemmänkin. Mutta rohkeutta riitti, ja selvästi oli innoissaan kun kehuttiin kovasti :) Nyt taas tuli sitten se paimennuspistos. Kiva että Jokisaaren kurssi on niinkin lähellä, nyt oikein odotan sitä :)

Ja aika hauskaa: Lacen sukulaissielujakin oli paikalla pari! Yokon emä Röllin (Tending True-Blue Troll) ja Swedun pennut (nyt muistaakseni kahdeksankuisia) Hupi ja Fleet olivat näyttämässä meille mallia :) Ja olivatkin taitavia jo!

805586.jpg

ps. Lacen korvat herättivät tunnetusti taas ihastusta ja hihitystä ...