Mun poijaat on varsinaisia paimenpoikia!!!

Nyt haluan hehkuttaa, koska on aihetta. Kari ohjasi Fadoa tosi hienosti paimennusviikonloppuna Jokisaaren Minnan johdolla. Eka kerta meni kurin löytämiseen. Karilla tuotti vähän vaikeuksia ottaa tarpeeksi kovat otteet, mutta kun tatsi löytyi, niiden meno jotenkin loksahti paikoilleen. Ja ansaitsi paitsi mun myös kouluttajan suorat kehut. Minna kehotti jatkamaan Fadon kanssa tätä lajia, kehui vielä erikseen Karin ohjausta.

Fadon kaaret oli kauniita, se käänsi päänsä oikeaoppisesti kaarelta poispäin, kuljetti maltilla ja piti etäisyyden riittävänä. Ja oli oikein hyvässä hallinnassa. Loistavaa.  Meidän mussukka oli HYVÄ :D

Nyt sitten vaan haaveillaan niistä omista lampaista ... :O

Lace osallistui myös kahtena päivänä, kumpanakin pääsi kaksi kertaa lampaille. Ekana päivänä kouluttajan arvio oli että oli sillä ja hilkulla syttymässä. Mä en mielestäni osannut tehdä taas mitään oikein. Lampaat oli erittäin vilkasta lajia, ja pyrkivät ikävästi koko ajan vaihtonurkkaan. On se niin hankalaa! Yön aikana Lace oli tainnut nähdä painajaisia koirien syöjälampaista, kun katsomossaolo ei yllättäen ollutkaan sille toisena päivänä yhtä mieluisaa ... Se ei aika ajoin viihtynyt tilanteessa, ja kun se vielä kerran teki Houdinitkin ja sukelsi salamana valjaista irti, se yrittikin sitten sitä jatkuvasti. En tiedä reagoiko se koirien komennukseen laitumella (sehän on aika raflaavaa paimennuksessa usein) vai mihin. Apua että tää on haasteellinen pimu. Reeniä, reeniä, niin mahdutaan porukkaan! Lampaisiin joka tapauksessa jäi kiinnostus päällimmäiseksi, vaikka se toisena päivänä olikin ensin laitumelle mennessä selvästi hämmentyneempi kuin aiemmalla kerralla. Lace pyrkii tosi paljon Fadon innokkaammin heti näykkimään lampaita, syöksähteli remmissä aina kun pääsi. Jännä nähdä mitä siitä tulee. Mahdollinen syttyminen jää kyllä ensi kesään.

Paimennusviikonlopussa oli paljon tuttuja, ja koko Fadon sisarusparvi sekä Aino ja Flintkin oli mukana. Saatiinpa Pirjo, Fun ja Grim kyläilemään, kiva juttu!