Perjantaina startattiin viikonlopuksi Turkuun, siellä oli la-su pelastuskoirien koulutusviikonloppu. Nina ja Taika tuli Vaasasta myös, joten päätettiin yhdistää kevätretkeily tähän ja varattiin koko viikonlopuksi yhteinen mökkimajoitus.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Luvassa oli kaksi luennoitsijaa per päivä, ja kumpanakin päivänä oli merkitty neljä tuntia käytännönharjoituksia. Yllätys oli totaalinen, kun paikalla ollessa tajusin että harkat on puhdasta tokoa!? Ennakkotiedot antoivat kyllä ihan toisen kuvan, eli odotin kyllä näkeväni erilaisia etsintäkoiria työssään ja ilmaisussaan. En kyllä tuosta tokottelusta saanut mitään uutta. No sitten ne luennoitsijat: kaksi oli tosi antoisia, yksi täysin turha, ja yksi mielenkiintoinen kyllä, mutta josta ei vain saanut juuri uutta irti. Paras anti oli ruotsin luonnekuvaukseen, MH:hon tutustuminen (Mentalbeskrivning hund). Kiinnostuin tästä todella. Lisätietoa Suomeen rantautumassa olevasta kokeesta löytyy mm. täältä.

 

Perjantai-ilta meni mökkiin asettautumisessa, koirien lenkittämisessä (hienot metsäpolut ja maisemat mökin lähellä ISO plussa) ja höpöttämisessä, Nina oli ottanut viintäkin mukaan, jes. Lauantaina tuli Jenni tapaamaan Lacea (ja vähän meitä muitakin) raunioradalle, oli kiva nähdä!! Harmi vain ettei Yoko ollut mukana, jäi sitä tällä reissulla rapsuttamatta. Pian nähtävä uusiksi. Lace esitteli Jennille pikku lenkillämme lätäkköharrastustaan innokkaasti -ja vähän etsintätaitojaankin. Tehtiin pari ilmaisua Jennille näytiksi, Nina maalimiehenä. Ekalla jouduin yllättävän paljon vahvistamaan äänellä Lassen tuloa ilmaisulle. Näytölle lähdettyään se ehti juosta muutaman kerran jo edestakaisin mun ja Ninan suuntaan, taisi mammalla kestää kömpelönä vähän liian kauan J Tehtiin toinen perään, ja se meni jo suoraviivaisemmin ja paremmin.

 

Mähän en siis päässyt Fadon kanssa noihin käytännön harkkoihin mukaan, mutta ei kyllä haitannut. Tokoilin Fadon kanssa kun reenit loppui, joten pääsin hyödyntämään oudon kentän. Seuraaminen ei ollut terävintä Farkkua, mutta menetteli. Luoksetulo hyvä, kaukot tosi hyvät, maahanmenossa TAAS ehdin palkata jo kun huomasin että kyynärpäät oli maasta irrallaan… Ne namit nyt peliin tähän, Farkku jäykistyy liikaa lelun odotuksesta tuossa liikkeessä. Seuraamisen käännökset, tempot ja siirtymiset oli priimaa. Lauantai-iltana tehtiin vielä ilmaisureenit mökillä Taikalle ja Fadolle, hienosti sujui molemmilla. Sitten taas turisemaan päivän kokemuksista :)

 

Kuvia tokottelusta löytyy täältä, kuvaajana Kirsti Hassinen.

 

Sunnuntaina luennon kuunneltuamme Nina lähti Vaasaa kohti, minä TSAUn kisoihin tuttuja pongaamaan. Janitan tapasin ohimennen, muutama sana ehdittiin vaihtaa. Maxit oli juuri loppumassa kun menin, joten parahiksi pääsin taputtamaan Jaakon ja Zenin voitolle ja Janitan ja Teklan 3. sijalle. Ellu ja Omikin tavattiin, ja saatiin niistä lenkkikaverit, kiitos seurasta! Sateessa tallusteltiin, mutta siinä puheen tuoksinassa ei oikein edes tajunnut että oltiin läpimärkiä. Lacella oli hallissa Omille erittäin tiukka evvk-hammasilme, mutta heti kun päästiin ulos oli Omsku tosi kiva kaveri!  Samoinhan se oli Taikan kanssa, mökissä osoitti selkein elein että turha tulla iholle, mutta ulkona juostessa Taika oli kaveri kaikki kaikessa. Taika onneksi luki tosi hyvin Lassea, ja antoi rauhan mökissä. Sille riitti kun sai flirttailla Fadon kanssa ;D

 

Komea Taika relaa mökissä

1463335.jpg

 

Fadoa meinas...

1463341.jpg

 

...ihan väkisin...

1463342.jpg

 

...aika lailla illalla ramaista...

1463343.jpg