Viikko hurahtanut taas. Tällä kertaa vietettiin viikonloppu Nokian koiraurheilukeskuksessa Silmänisku eli siis hallilla Takujen järkkäämässä Vappu Alatalon hyppyseminaarissa. Tosi mielenkiintoinen ja antoisa juttu.  Saimme hyvän käsityksen niistä osista, joista onnistunut hyppykokonaisuus koostuu. Harjoituksissa koirakot kävivät läpi mm. linjojen hakua, etäisyyden arviointia, oikeaa ponnistuskohtaa, painonsiirtoa, hyppykulmia ja eri korkeuksien vaikutusta, kaarroksia ja taipumista, optimaalista lähtöasentoa ja koiran rakenneasioita sekä lihashuoltoa. Luettelokin jo kertoo varmaan, että paljon mahtui kahteen täyteen päivään asiaa, jossa riittää sulattelemista. Harjaantumattomalle silmälle oli tosi vaikeaa aluksi tunnistaa kovinkaan hyvin hypyn osia tai koiran jotain liikkeen kohtaa tai osaa, mutta toisen päivän lopuksi alkoi jo omakin silmä erottaakin jotain. Tosi antoisaa oli tietysti myös nähdä niin monen eri rodun suorituksia.

Meillä oli ilo saada Vappu ja hänen koiransa bc Jeeves sekä Perropoika Laku perjantaista sunnuntaihin vieraaksi Aromäkeen. Oli tosi mukavaa, mielenkiintoisia keskusteluja ja erinomaista seuraa!!

Meidän poppoo oli päivässä vain kuunteluoppilaana. Silti koirat on nyt totaalisen raatoina, ihan tatteina makoilevat jossain päin taloa. Fadolla oli jännää kerrakseen hallielämässä ja vieraissamme, ja Lassella oli joka lailla erityinen viikonloppu, kun se vietti kaksi yötä Toijalassa Karpan kera ja tuli sieltä aamuiksi hallille. Oli tietysti saanut aika rinsessan kohtelun …

Lace olisi saattanut voida osallistuakin koipensa puolesta jo kurssille, mutta halusimme varmistaa ettei hyvän paranemisen kanssa tule takapakkia. Silti saimme Lacekohtaistakin palautetta, sillä Vappu ystävällisesti analysoi muutaman Lassen viime kesän kisaradan videolta. Niissä ei näkynyt mitään erityisiä ongelmakohtia, tekniikka on hyvä, eritoten silloin kun Lace tietää mihin menee. Mutta heti kun se joutuu katseellaan kysymään ohjaajalta mihin mennään, se vaikuttaa tietty hyppyyn, jolloin myös pää jossain kohden nousi. Jalat myös vähän lentävät kun vauhti on oikein kova. Vappu suositteli Lasselle ja Karpalle kokoavia hyppyreenejä, joita aikovat tehdäkin.  

Nyt ei sitten tarvi kuin viedä näitä hyviä oppeja käytäntöön Kieli ulkona Tuli agilitynälkä jo mullekin, ja päätin että opettelen ohjauskuvioita ensi kesänä vaikka itsekseni tuossa nurtsilla siivekkeiden kera Jalka suussa Mahtaa siinä naapurit taas katsoa, että nyt se on hurahtanut kiinalaiseen voimisteluun Hymy