Nyt on tokomoodi vahvasti päällä! Saimme Kärnän Takuille pitämällä kurssilla lauantaina arvokkaita vinkkejä, ja nyt pääsee jatkumaan myös - tunnarireeni! Haa, toivottavasti tämä into on pysyvää elämän loppuun saakka Silmänisku

 

Ohjatussa alamme vahvistamaan suuntia lätkillä ja naksulla, Fadolla toimi erinomaisesti. Miten en oo tätä tajunnut kokeilla? Vasta kun suunnat varmat, otetaan kapulat mukaan. Ainut mikä hämäs mua oli se millä kädellä suunta näytetään, mä kun olen näyttänyt ristiin, siis koiran oikean omalla oikealla ja koiran vasemman omalla vasemmalla… mutta kumma kyllä Fadolla toimi itse asiassa paremmin sillai toisin… Idaria varten vahvistetaan yksittäisinä ensin jäävät nopeammiksi, sitten reenataan pysymistä, fokus nurkkamerkkiin (sen takana voi olla palkka), palkka siitä kun ei kääntyile jne.

 

Olin etukäteen pyytänyt Sarilta jeesiä Lassen rumaan noutoon. Se olikin niiiin ruma, että menee uusiksi koko noutoJalka suussa. Enpä ollut tullut tätäkään ajatelleeksi, tuskaillut vain miten saisin sen ja sen kohdan korjatuksi. Selkeämpi tie rakentaa se täysin uudelleen, ja näytetään me vielä että saadaan se kuntoon. Jalankierrolla nätimpi kierto kapulalle ja naks, pitoa ja maasta nostoa erikseen naksulla, ainut jolla ehtii merkata oikean kohdan (jos aina silläkään). Jo kurssi-iltana ehdollistin Lassen naksuun, olin niin innoissani. Sunnuntaina reenattiin tunnaria molempien kanssa naksutellen, ja johan edistystä tapahtui! Lisänä otin nyt rohkeasti sen etunamin käyttöön. Lacella tarvii olla alustan päällä kasa possunpaloja, että se huomaa ne mennessään, on nimittäin hieman tohkeissaan. Fado käytti julmetun hyvin nenää tässä reenissä, ja toistoilla parani joka kerta lisää. Tein laudalla, mutta ei edes yrittänyt kuin vain haistella muita. Lacella ei onnistunut vielä ihan niin hyvin, se sählää aika lailla kapuloilla …mutta kohta alkaa onnistua, uskon niin.

Täältä tullaan kesän tokokokeet!