Pääsiäisreissusta palattiin sunnuntai-iltana. Alkupäivät reissusta vietettiin mun vanhempien luona. Lace ja Fado asettuu aika törkeästi taloksi siellä - sohva vallataan helposti, ja kun isä-pappa nousee tuolistaan jääkaapille tai muualle, jompi kumpi saattaa yrittää ujuttautua tuolille sillä välin :) tehtiin aikamoiset aamulenkit meren rannalla, sattui tosi kivat ilmat.

La-su oltiin putkeen Ninan& Taikan, Joxin & perheen luona. Ai että minkä määrän gluteenittomia herkkuja Nina oli leiponut, wau!! Lauantai-ilta kului maneesissa tokoillen, paikalla oli Ninan ja koirien lisäksi pk-puolen väkeä, yksi tokoihminen ja pieni bordercolliepentu Alfonskin ehti lammastilaltaan tulla meitä morjenstamaan.

Juu mahtoi väki ihmetellä meidän rallattelua lelujen kanssa pitkin maneesia, aika lailla erosi reenityylit toisistamme.  Mutta tosi hyviä ajatuksia sain juuri siksikin paljon omiin reeneihin, oli virkistävää katsella ja kuulla uusia tapoja reenata samoja juttuja. Tehtiin ruutua ihan uusilla oudoilla merkeillä. Fadolla meni kohtuullisesti, kun kahden sivusta sisäänmenon jälkeen kävin ruudun takaosassa bilettämässä, ampui sen jälkeen ihan nappiin. Otin vielä yhden tai kaksi, toisen muistaakseni lelu ruudussa. Lacen kanssa oli ruutu haasteellisempi, mutta saatiin lopulta biletettävä suoritus. Lisäksi kaukot, Fadolla hyppynouto, Lacella vauhtiluoksari.

Noudosta ja tunnarista juteltiin (ja kokeiltiinkin siis) sen tokoihmisen kanssa (Sonja?), ja yllätys, kuulin taas uuden menetelmän tunnarireeniin :)) Joku päivä taidan avata toiminimen, jonka alana on tunnarin opetuksen eri menetelmät ;) Tai vois kirjoittaa kirjan aiheesta ... :))  

Maneesissa oli myös isot seinäpeilit, loistavaa! Seuraamisen ja käännösten kirjoa tsekkasin Fadon kanssa ja totesin reeniä tarvivat kohdat. Lähinnä kontaktin pito paremmin ( nyt tippuu välillä), ja se loikka sivuaskelissa olisi saatava pois. Istuu myös vähän liian edessä.

Nina ja Taika maneesissa.
1239827163_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ninan suloinen Pekka-heppa :)
1239827128_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaiaamuna oli vuorossa lenkkeilyä, ihmettelyä, ja ilmaisureenit. Fadon ilmaisut oli paremmat kuin ikinä!!!!!! Voi juma, millä vauhdilla se tööpäytti sivulle, meinas mennä maan läpoi kun istui niin topakasti :)) Ihanaa. Lacellakin oli ihan jees, lähti ilmaisulle viipymättä ja innolla, heitti pyllynsä hienosti vieeen, mutta jouduin kaikilla kerroilla muistuttamaan istumisesta siihen. Palkka napaan siitä saman tien. Juuri ja juuri malttoi sen ottaa. Viimeisellä kerralla maalimies Nina leikitti koissuja aika kauan ja herkullisesti. Hyvät reenit! Ninan kanssa me puhuttiin varmaan vuorokausi putkeen, siltä ainakin tuntui. Miten sitä juttua riittääkin. Kiitos kestityksestä ja oivasta seurasta!

Maanantaiaamuna heti hallille Kitan lauman kanssa tokoilemaan. Seuraamista, ruutua (Fadolla erinomainen!!) ohjatun suuntia (hyvin kummallakin, Lace erityisesti ampui mukavasti alustalle, Fado muutaman kerran vähän haahuili mutta lopulta alkoi sujumaan). Kaukoja ... Lopuksi otin keinua keskittyneesti Lacen kanssa, remmissä varmistaen koska laitoin lelun matkan päähän palkaksi. Muutama toisto piti tehdä ennenkuin pysähtyi kontaktille. Pari kertaa palkkasin myös suorasta ylösmenosta.. Fadokin sai tehdä keinua, voi että jätkä oli tohkeissaan! Kontaktista ei mitään tietoa, mutta into oli kova :) Remmissä sekin meni, palkka kontaktilla.

Reenien päälle Annina oli kutsunut meitä lenkille, ja olikin huiman ihana lenkki, meille ihan uusissa metsämaastoissa Nokian yhdystien varressa. Ilma oli ihana ja seura myös, kiitos! Lace riemuitsi Raisan kanssa, Siru ja Fado olivat vähän arvokkaammin :) Lace loikki lammesta ja kuraojasta toiseen vilvoittelemassa taas, joten - pesin kummatkin koissut kotiin tultua Virbacin antibakteerishampoolla.  Loppuilta oli hiljaista porukkaa tässä talossa :)

Tänään keskiviikkona ei taaskaan päästy reeneihin. Vein auton aamulla huoltoon. Tilalle saatiin kyllä menopeli, mutta pieni joten siinä ei voi - eikä oikein kuulemma saisikaan - kuljettaa koiria, pöh!

Näin mökötti Lasse eilen aamulla kun töihin lähtö oli taas käsillä:
1239827206_img-d41d8cd98f00b204e9800998e