Tänään oli Farkku-boylla Suomen Pelastuskoiraliiton maastohaun loppukoe Mouhijärvellä Iilijärventien varrella. Sää oli aika haastava, samoin maasto. Oli sadellut pitkin päivää, ja tuuli puhalsi ja pyöri välillä melko puuskaisesti. Alue oli aika kivikkoista ja lähtöreunastaan aika kumpuilevaa, ja sammalet kivien päällä sikamärkiä tällä säällä. Alue kolme hehtaaria suuri, testaajana oli Niko Saastamoinen.

Meillä oli makee tsemppi päällä. Ja se tuotti tulosta. Varttitunnissa löysimme kaikki kolme maalimiestä täydellisin ilmaisuin! Olen niin onnellinen ja ylpeä mamman mussukasta! Olin Fadolle luvannut, että tällä kertaa teen minäkin töitä Fadon arvoisesti, ja käytän myös vauhtia ja jalkojani. Sen myös tein: lähdettäessä toiselta ilmaisulta näytölle, juoksin kuin hirvi Fadon liinan päässä riemuiten, sillä seurauksella, että - tietysti kompastuin. Sekään ei Fadon tahtia haitannut, vähän aikaa se himmasi katsoen että pääsin ylös, ja sitten taas sama vauhti päälle :)

Tässä testaajan arviointia:

Etsintäsuunnitelma erinomainen
Ohjaajan toiminta erinomainen
Koiran ohjattavuus alueella hyvä
Maalihenkilöiden ilmaisut kaikki kolme erinomaisia (kuulemma niin hyvät kuin vain voi olla :)
Yleisarvosana erinomainen

Olen kaikkeen meidän tekemiseen tänään tyytyväinen, etenkin omaan toimintaani, Fadohan kyllä on osannut jo kotvan aikaa :) Myös alun luoksepäästävyys ja koiran hallintaosio menivät Fadolta moitteettomasti. Seuraavana sitten loppukokeen pimeäosuuden suoritus joskus syksyllä. Kiitos vielä ihanalle reeniryhmällemme, teidän tuki on ollut poikkeuksetta eteenpäin vievä voima mulle. Tarvitsimme niin tämän onnistumisen. Erityiskiitos Koutsi-Eevalle taas, sekä Jennille, joka sattumoisin oli paikan päälläkin tänään ja valoi muhun viime hetken uskon homman onnistumiseen, ja antoi "ne kolme asiaa", jotka mun oli syytä muistaa :) (Kun kerroin tämän testaajaNikolle, hän arveli että ne olisivat olleet  "maalihenkilö yksi, maalihenkilö kaksi ja maalihenkilö kolme" :)

Lasse parka joutui valvottamaan mua viime yön miltei tunnin välein, sillä alkoi illalla ihan totaalinen ripuli :(( Joutui olemaan kotona meidän hakukokeen ajan, ja täällä oli arvatenkin paskaralli kun saavuin. Onneksi olin siihen varustautunut (matot rullalle jne), joten siivous kävi kädenkäänteessä. Tarvii Fadon herkkuillallinen antaa Fadolle Lassen ollessa ulkona, kun Lace parka on paastolla. Toivotaan että paranee masu mahdollisimman pian. Syynä saattaa olla jokin ulkona syöty, kun ruokinnassa ei ole mitään muutoksia ollut.  Onneksi se on muuten ihan oma itsensä.