Maanantaina alkoi talvireenit Takuissa. Lacella oli silloin Koon kanssa aksareenit, meillä Fadon kanssa alkoi lauantaiset talvitokot tänään.

Kävin katsomassa ekan setin neidin aksasta. Keppien sisäänmeno tuotti ongelmia, keppireeniin siitä :) Puomin kontakti oli aika hyvä! Muuten en edes tiedä, mitä kaikkia niistoja ja takaakiestoja sun muita reenasivat :/ Välillä näytti onnistuvan, välillä oikein ei. Lace on kyllä niiiin nopee, huh huh... Mutta Lasse ja Karppa on tosi innoissaan, kun pääsivät Minnan reeniryhmään, jee jee! 

Tänään alkoi siis mun ja Fadon tokoilut. Täh?!?!? -Totta :) Osallistun yhdellä koiralla Takujen reeneihin, vvoi olla että vaihtelen koiraa viikottain. Alkuun heti tehtiin Farkun kanssa ryhmässä paikallaistuminen, ihan eka kerran kummankaan elämässä :) Suurin osa ohjaajista meni piiloon, mä jäin toki näkyviin ja kävin parisen kertaa palkkaamassa Fadon. Heh, sen ilmeestä saattoi lukea "koska se  tänne-kutsu kuuluu ..." ;)) Tuosta johtuen ilme oli aika topakka, ja pysyi hienosti keskittyen, vähän ehkä kyyryssä. Häntä heilui taas tosi herkästi mun paluussa ja myös muille ohjaajille. Siitähän joskus menetettiin pisteitäkin paikallamakuussa. kokeissa. Sen sijaan liikkeen alussa ilmeni uusi haaste: Fado reagoi liikkuriin ja muihin ohjaajiin tosi voimakkaasti sekä käsky-sanasta kuin muiden käskyistäkin (esim. kun paikallaolon alku tehtiin evl-tyyppisesti). Sitä sitten reenattiin niin että Anne huuteli käskyä, Fado perusasennossa mun vieressä ja jokaisesta väärästä käskyn noudattamisesta "ei" ja korjaus takaisin oikeaan asentoon. Alkoihan se pelittämään. Tätä täytyy nyt toistaa.

Lisäksi tehtiin Fadon kanssa ruutu,  jota ei olla mooooneen aikaan rakenneltu.  Eka verryttelynä lelu ruudussa. Sen jälkeiset lyhyeltä matkalta tehdyt ruudut aika ok, mutta pitkältä matkalta löytyi vanha haaste, Fado kääntyilee matkalla. Tähän saatiin ohjeeksi pitkää matkaa lelulla. Ruudun loppuosassa reagoi taas liikkurin "käsky"-sanaan ekalla, toistona ok. Muista:: lelu koiran puoleisessa kädessä (palkka siitä missä toivot koiran olevan :), ja voi vaikka vahvistaa oikeaan paikkaan tulemista seuraa-käskyllä kun koira on tullut viereen. 

Olipa kivaa pitkästä aikaa! Kiitsa Anne-koutsille hyvistä neuvoista!

Innostuin reenaanaan kotona vielä tunnaria Fadon kanssa, kun sain hyviä vinkkejä hallilla. Virittelin innoissani eteisen matolle kasan koskemattomia kapuloita, ja näytin Fadolle selkeästi kuinka vein hajustetun palikan kasan taakse, selkeästi erilleen muista. Omaahan Fado osaa etsiä jo hyvin pihalla. Fado ryntäsi hajottamaan kasan yltympäriinsä, jossain vaiheessa haki myös oman geimeihin mukaan, ehdotteli järkkyä vauhtia  varmaan kaikkia kapuloita mulle palkan toivossa istuen ryhdikkäänä kapuloiden kanssa, mä vaan seisoin suu auki. Ei kun kapulat pussiin ja tv auki. Argh! En koskaan tuu osaamaan opettaa tunnaria :(I Toistaa olisi pitänyt juu, helpottaen niin että varmaan ottaa ekana oikean, mutta ku mulla menee totaalisesti herne nenään tuon liikkeen kanssa, niin ei kannattanut jatkaa.

Lacella turposi huulet yhtenä päivänä pikkuisen. Olen seuraillut niitä nyt,  pari kertaa ovat punoittaneet ja olleet inasen turvoksissa viikon sisällä. Nyt niissä on rupea :((  Lacea ei näytä asia haittaavan yhtään, syö ihan yhtä halukkaasti ja varomatta, ja pureskelee kaiken aikaa puruluita. Täytynee keskustella lekurin kanssa. Tuo ei ole kiva vaiva, voi olla että jossain kohtaa turpoaa kurkkukin, ja se on vaarallista :(( Ruoka meillä on samaa kuin ennenkin. Ja ne puruluut. Olisko herkistynyt jollekin, tai syönyt ulkona jotain ihmeellistä, hmmm.