Nyt on jo aivan liian paljon kaikkea kivaa tapahtunut, että edes muistaisi kaikkea kertoa. Ollaan oltu paimentamassa, tokoiltu, osallistuttu hyppyseminaariin.... ja ... pyydystetty loukulla villikissaa :) Niin ja ajeltu Vaasassa, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ... koirat on ollut mulla tallikierroksilla mukana.

Vapun hyppyseminaari oli Takujen järkkäämänä 6.-7.11. Tällä kertaa pääsi Kari ja Lacekin osallistumaan :) Tässä kiteytettynä muistiinpanoni sieltä:

Kertahyppy

-         speed bumpista neljän jalan päässä hyppy, aloitettiin matalalta nostaen rimaa joka kerta

-         55cm:iin saakka tekniikka vapun mielestä ok, sen jälkeen heittää takajalkoja hypyssä.

-         55 cm:iin saakka mentiin, ei pidemmälle

 

Sarjahyppy

-         5 hyppyä, välit 7 jalkaa, korkeus 20 cm ekalla, Karppa vastaanottamassa sarjan lopussa (kyykyssä selkä Laceen)

-         ekalla Lace yhdisti kaksi viimeistä hyppyä

-         lopuissa sarjoissa parempi, mutta otti kovasti ohjaajahäiriötä

-         toisessa sarjassa palkka viimeisten esteiden väliin -> parani

-         jatkossa tulisi reenata paljon ohjaajan liikkumishäiriötä: lelu sarjan, hypyn, keppien tms. päähän, Karppa lähtee hitaasi liikkumaan ja antaa luvan lähteä. Tätä vaikeuttaen (mielikuvitus rajana…) pikku hiljaa: juosten, erkanemalla sarjasta jne.

 

Taipuminen

-         kolme estettä ”kaaressa”, ohjaaja antaa ”ohjaamatta” luvan lähteä, palkka loppuun

-         tehtiin kolme toistoa suuntaansa:

o       eka levee

o       toka hyvä, tiukka

o       kolmas banaani (= koira taipui eri suuntaan kuin hyppylinja)

o       samat toistui vaihdettaessa suuntaa.

o       Vapun mukaan vauhti olisi syynä, eli Lacen kroppa ei pysy vauhdissa mukana.

ðsyvien lihasten (etenkin keskivartalon lihasten) reeniä!

 Viiden esteen sarja:
-         speed bumpista kolmen jalan päässä eka este, loput etäisyydet     6,7,8, ja 9 jalkaa, lelu palkkana.
-         Eka:
tömisi edestä eli hyppäsi etupainotteisesti, ei tasapainottanut kunnolla hyppyä, muuten rytmitys ok.


-         Toisella tömisi vielä enemmän.


-         > siirryttiin namipalkkaan, hypyt parani huomattavasti ja Lace keskittyi hyppyyn paremmin

Lace oli päivän hyppääjistä eniten laakahyppääjä (tyypillistä bortsuille). Näissä reeneissä kannattaa käyttää namia. Jos lelua käyttää, laitetaan se esim. ämpäriin sarjan lopussa, niin ettei Lace saa sitä itse sieltä.

Lisäksi toinen sarja,
jossa neljä estettä. jalkavälit 6,6, ja 12, korkeus kolmessa ekassa 20 cm, viimeisessä 45 cm. Viimeistä väliä pidennettiin kerta kerralta jalan verran 15:een asti, sitten jalka kerrallaan takaisin 12:een.

o      Lacella reenattava 9-15 väliä, se selvästi haastavin. Vaihtele tällä välillä etäisyyksiä, katso tuottaako laukka-askelen väliin, hyppykorkeus tällöin 45-60 välillä.

o      Kun harjoitellaan korkeutta, ei etäisyyksiä muutella, ja kun reenataan etäisyyksiä, korkeus pidetään samana.

 

Edellisessä sarjassa Lasse hyppäsi tosi etupainotteisesti. Tässä

reenissä tasapainotti huomattavasti paremmin. Jos Lacen kanssa

reenataan edellistä sarjaa, pidetään perussarja vieressä ja

tehdään settejä vuorotellen.

 

Kotiläksynä ohjaajahäiriöreenin ja syvien lihasten reenin lisäksi: taipumisharjoituksia, max 2 suuntaansa, välillä leväten.

 

 

Vappu yöpyi Jumesniemessä viikonlopun. Sattui juuri se lumisin viikonloppu koko syksynä näillä main, ja niinpä kahlattiin lauantai-iltana peltolenkki lumessa pimeässä, Minna ja Kuula oli myös seurana lenkillä, Lace ja Kuula löysivät välittömästi toisensa, ja juoksivat minkä kerkesivät :) Minna istui iltaa meillä, olipa niin kiva viikonloppu! Tusen tack, Vappu käynnistä taas! Vapun ansiota on, että ollaan taas uskaltauduttu reenaamaan tunnaria :)

 

Viime viikonloppuna Aija&Jari toi Suvin (niiden kolmas vene :) talvehtimaan Jumesniemeen. Koirat oli ihan onnessaan, kun saivat hyödyntää kyhnytystä Aijan kainalossa. Oli kiva viettää iltaa ystävien kanssa pitkästä aikaa!

 

Viime viikon sunnuntai oli aktiivinen päivä, kun aamusta käytiin pikaisesti tervehtimässä Janitaa Mouhijärvellä, sieltä lenkille hirvarille Eevan ja koirien kanssa, ja sieltä lähes suoraan paimentelemaan Tiinalle. Kulmaharjoitusta Fadon kanssa yritin, mutta olin surkea jälleen, ja olin hermostua kokonaan kun ei homma pelittänyt. No, onneksi sen jälkeen on jo onnistuneempi kerta takana, eli eilinen paimennus, joten enemmän siitä: Kummankin koiran kanssa tapahtui eilen mukavaa edistymistä. (Itse en juurikaan edellisistä kerroista petrannut ..) Aluksi Tiina oli Lacen liinan päässä, mutta ehdotti että päästetään irti ja katsotaan mitä tekee.  Se kokeilu kannatti, Lace lähti tasapainottamaan aika kivasti, paikka paikoin teki oikein nättiä kaarta jo aika hyvällä etäisyydelläkin. Jokin liikahti mun sydämessä ;) Paljon haki myös tukea, esim. kulmissa multa. Mutta ei meinannutkaan hölmöillä. Vielä jos olisin itse osannut liikkua Lacen työtä helpottaen, olisi homma pelittänyt ehkä vielä vähän paremmin. Mutta jee jee, pieni paimentyttö teki oikein kivaa työtä. Ja onpa se nykyään innokas tuohon hommaan, ei enää pyri poispäin, vaan aidan raosta pitäisi vain päästä laitumelle :)

 

Fadon kanssa oli tarkoitus tehdä kulmareeniä, mutta oli ihan tarpeeksi vaikeaa saada ylipäänsä lampaat sinne kulmaan :(  Olin pian jo itse ihan puhki. Olin ottanut "paimensauvaksi" Sveitsistä ostetun alppikepin, mutta kun löin sillä maahan jossain vaiheessa se risahti kahtia. Arvelin että lärppä saattaisi tehota, sillähän Petri ja Karikin "keskusteli" Fadon kanssa Lohtajalla aikanaan. Taas sain apua Tiinalta, joka haki säkin josta kierin lärpän. Kun vielä monien kehotusten jälkeen uskaltauduin sitä käyttämäänkin (kiitos kamut), niin Fadon menopa muuttui kovasti. Uskomatonta miten paljon painetta sille pitää saada, että alkaa homma pelittää. No saatiin kulmaharjoitusta tehtyä, etäisyys parani jo,  ja ainakin paikka paikoin pääkin kääntyi nätisti kaarelle. Lopussa kaaret alkoivat näyttää jo joltain, kuuliaisuutta löytyi ja meno oli paljon tasaisempaa. Maahanmenossa tosin jo ekaa käskyä tehostin lärpän äänellä, siitä pitää päästä pois. Nyt tuntui että jotain vihreää valoa tässäkin löytyy. Mutta on se niin vaikeeta. Itse kun on vielä välillä ihan missä sattuu, eikä huomaa liikkua silloin kun pitäisi. 

 

Eilen oltiin vielä tokoilemassa illalla hallilla. Tosin vain Lace teki vähän luoksetuloa ketjuttamalla. Yllätykseksi stopit eivät pelittäneetkään, joten niitä reenaamaan nyt ensin kuntoon yksittäin. Vähän kaukojen tekniikkaa harjoiteltiin hallin sivussa kummankin kanssa, ihan ok. Fado sai vähän temppuillakin.Itse olin ihan naatti, kun vielä aamupaimennuksen ja iltatokon välillä vietin Eijan kanssa aikaa Häijään joulunavauksessa. Illalla maittoi uni koko porukalle. Tänään ollaan vain löffäilty, en ole jaksanut tehdä kuin pikkulenkkejä ja pihatouhua koirien kanssa. Nyt iltasella sentään tokoiltiin, tunnaria Fadon kanssa, ja peruuttamista+perusasentoa sekä kapulan pitoa. Lace sai kokeilla tunnaria myös, ja lisäksi halt-käskyssä pysymistä mun kierrellessä huonetta. Iltaruualla lyhyt paikallamakuureeni.

 

Supiloukkuun on nyt kolme kertaa livahtanut sama villikissa. Ei muuta liikennettä. Otin loukun pois kun kyllästyin "irrottamaan" sitä sähisevää kattia yhtenään häkistä pois :((