Olipa IHANA päästä eilen monen päivän jälkeen lumihankeen kahlailemaan koirien kanssa. Se on raskasta mutta niiin kivaa! Ja terveellistä. Pakkaset on hyvin estäneet viime päivinä sen puuhan, näiden hurttien kanssa ei juuri 17-18 pakkasessakaan enää lenkkeillä nauttien - Lace esim. kävelee niissä asteissa jo välillä kolme jalkaa yhtä aikaa  ilmassa, kärsivän näköisenä.

Sisätouhuja on siis täytynyt keksiä. Temppuilujen ja tokoilujen kanssa on oltu laikas laiskoja, mieluummin on käperrytty sohvalle takan lämpöön halimaan jos on ollut luppoaikaa ;) Mun alkuviikko meni Ypäjällä hevoskoulutushommissa, Heta&Reco&Rina yöpyivät täällä Aromäessä Fadon ja Lacen seurana. Kiiitos kamut teille taas! Vieläkin keljuttaa ettei Ypäjän majoitustiloihin voi ottaa eläimiä, muutenhan koirat olisi mulla mukana ilman muuta.
Muistaakseni viime viikolla ehdimme yhtenä päivänä halliinkin tokoilemaan - mutta enpä juuri muista mitä edes tehtiin :)) Torstai-iltana katselin hetken Lacen ja Karpan aksareenejä. Hyvältä näyttää - heti kun Karppa pystyy hallitsemaan viimeisenkin pikkusormensa asennon. Lace on kyllä herkkä tyttö ohjattavaksi - irtoaa tosi hienosti mutta on hyyyyvin herkkä Karin liikkeille. Pienikin väärä ele ja se on siinä. Voi jösses tuon neidin kääntyvyyttä: lähes täydestä vauhdista kuin seinään stop - ja toisaalle ... Enää ei puomikaan näytä olevan jännä, päätähuimaavaa vauhtia siitäkin, huh.
 
Tokoiluja: eilen pihassa ruutua ja seuraamista. Seuraamisessa naksuttelin Lacelle kun kontakti täydellinen. Kummallakin hyvin. Ruudun paikkakin löytyi hienosti, Lacellakin tein ilman alustaa. Fado teki ruudussa parilla lähetyksellä ihan ylimääräisen kiepin itsensä ympäri, luulen että ihan siitä onnesta että ruutua tehtiin. Kolmas yrittämä erittäin hyvä, ja siitä superpalkka. Lacella into näkyi siten että kun olin merkannut oikean paikan, se pamautti puolimakaavaan asentoon pylly pystyssä palkkaa odottamaan. Tarvii olla tarkkana ettei tästä tule tapaa. Tunnaria on reenattu aika ahkerasti, muutama kerta viikottain. Yllättäen Lace kehittyy siinä kovaa vauhtia! Kerta pari on saatu jo hieno rivi haisteltua läpi ja oma löytynyt. Neiti tekee hyvin töitä eikä juurikaan pyri nostelemaan muita. Nyt voisi alkaa omaa etäisyyttä lisäämään. Fadolla nostelu nostaa päätään, joten viimeksi otettiin remmi avuksi ja käveltiin yhdessä kapulariviä oma etsien. Tää ehkä pelittää... tänään taas kokeillaan ...
 
Tänään meillä tehdään varmaan myös lumitöitä, jos sääennusteisiin on uskominen ... :D