... vieläkin. Kurja homma. Fado pääsi pälkähästä parin päivän köhimisillä, Lasse sen kun yskii menemään. Tosin yskänkohtaukset ei ole enää niin rajun kuuloisia, mutta useasti toistuvia vieläkin. Tarkistin eläinlääkäriltä tänään tilanteen, ettei tarvita käyntiä edelleenkään, koska koira on muuten pirteä ja normaali. Lepoa ja odottelua siis vaan. Kuulemma varoaika saisi olla oireiden hävittyä vielä pari viikkoa.

Reenejä ei siis ole raportoitavana. Lepo on ollut totaalista. Fadon kanssa alan reenailemaan taas pikku hiljaa.

Mulla meni to-pe taas Ypäjällä hevosaiheen parissa ja työhommissa. Aija&Jari tulivat yhdeksi yöksi maalais(ja koira -) elämää viettämään meille siksi aikaa. Tulohetki taisi olla aika kokemus: olin unohtanut kylpytilan oven auki, siellähän on lipasto jonka yksi laatikko pullottaa koirien sisäleluja... Lace vetelee pitkin päivää kuonollaan laatikon sivustansa auki (ja minä aina ohimennen kiinni) ja yrittää laatikon vieressä meditoiden saada lelut laatikosta liikkeelle ... nyt yksin ollessa ei pinna ollut kestänyt, vaan auki avattu laatikko oli liian houkutteleva. Seurauksena päivän aikana melkoiset lelukarkelot, lelut ympäri taloa, pehmolelujen sisukset tyhjennettynä, ja hoitajia vastaan tulivat ovella kaksi pahkapäätä täydessä vauhdissa kummallakin lempparipallo suussa rynnäten ulos vetämään rundia niiden kanssa! Hetken tuota karkeloa ja vinkuleluja kuunnelleena lastenhoitajamme olivat tulleet siihen tulokseen, ettei tämä taida olla luvallista touhua eikä sitä sitä paitsi jaksa koko iltaa katsella ja kuunnella, ja lelut oli päätyneet takaisin laatikkoon :) Päivän karkelo ei tietenkään tehnyt Lacen yskälle kovin mojovaa - mutta hauska päivä niillä on epäilemättä ollut!

Tiedä saivatko koirat tuosta kokemuksesta vauhtia iltaan, kun olivat muutenkin aika tehokkaasti pompottaneet hoitajia kaikenmoisella - ihan sellaista kilttiä, mutta ovelaa. Lace oli tietysti ottanut kaiken irti rapsutuskoneista ja kainaloista, kerjätty oli ihan reippaasti pöydästä, ja Lace oli esittänyt itkua ja hammasten kiristelyä, kun olivat jäädä vallan alakertaan yöksi (olin ohjeistanut hoitsut että koirat voi jättää alakertaan niin he saavat nukkua rauhassa; jotenkin arvasin ...). Aija oli heltynyt kuunneltuaan Lassen vinkumista ja avannut rappujen portin, sillä seurauksella että Lace oli rynnännyt kolmoissalkovilla Jarin kainaloon ja Fado siihen viereen vieden Aijan paikan ... eh...heh

Kaikesta huolimatta ymmärsin että saisimme A:n&J:n toistekin hoitamaan, meille se sopisi erinomaisesti!! Iso kiitos hoitsuille!

Nyt sitten pidellään vaan pakkasta ja tulevaa lumimyräkkää kotosalla. En tiedä pitäisikö mun kohta väsätä näille koirille jokin sisävessa kylppäriin, kun tuntuu että ne kangistuu käsiin ulkona. Aamulehdessä oli tänään kuva jossa pilkkijät lapinkoiransa kanssa viihtyivät keskellä järveä - näiden kahden kanssa ei onnistu kunnolla tuossa takapihalla tarpeilla käyminenkään kun ne jäätyy ihan käppyrään!