Kollegani kutsui meidät pitämään etsintäkoiranäytöksen Tammelan koulun talvitapahtumaan viikko sitten. Olimme Fadon kanssa, kavereina Riitta&Tara sekä Tiina, Dimmu&Dusty ja Tiia. Annoimme kaksi näytöstä päivän aikana. Olipa aika haasteellinen ympäristö: pari piiloa pressuilla rakennettu koulun leikkitelineitä apuna käyttäen, ja äkkiä ehkä satakuntakin ihmistä ympärillä katsomassa :) Ja sitten koiran pitäisi ilmaista ihmisen haju sieltä jostain - heh. Ensiksi pidimme lyhyen esittelyn toiminnastamme, ja sitten jokainen koirakko näytti taitonsa.

Fado paineli ensin vauhdilla pyörähtämään katsomon eteen ja oli ryntäämässä jo ilmaisemaan mulle ("Wau, näitä löytyikin kuule mamma kokonainen joukko!"), kun vaivihkaa viitoin sitä etsimään toisesta suunnasta. Ja sieltähän se oikea kadonnut piilostaan löytyi. Ilmaisut Fado teki täydelliset kummallakin näytöksellä. Lisäksi olin luvannut antaa pienen näytöksen siitä miten koira oppii. Kertoilin lapsille, miten ja miksi koira tarvitsee palkan kun se tekee oikein, miten koiraa palkitaan, kuinka ihminen ei voi valita mikä koiralle on mieluinen palkinto etc. Yritin puhua sellaisista asioista, joista voisi olla hyötyä niille lapsukaisille joilla koira on kotona. Havainnollistin asioita Fadon kanssa: kaukoja, peruutusta, pyörimistä, kyljelle-temppu (jonka Fado itse on muokannut maassapyörähtämiseksi), "heihei" nyt  ilman muuta, pujottelua jaloissa sekä nouto. Fado oli kerta kaikkiaan loistava, vaikka ympärillä kuhisi pieniä ja aikuisiakin ihmisiä!! Ja tietysti näytösten jälkeen oli rapsuttelijoita ja silittelijöitä ja kyselijöitä parvena kaikkien meidän ympärillä. Fado on aivan loistavahermoinen koira tällaisissa tilanteissa. Se vain rakastaa, ja taas rakastaa kaikkia. Ja voitte vain kuvitella, veimmekö lasten - ja monen aikuisenkin sydämestä palan kenties - Fadon "heiheillä".

Kaiken kaikkiaan tuo oli kiva kokemus. Meillä oli hyvä edustus: Fadon lisäksi Tara "the keeshond" karvapallo, joka herättää taatusti silityshalut, Dimmu hauskannäköisenä ja pätevänä etsijäkoirana (ainut meistä joka edusti jo valmista hälykoiraa), sekä Dusty, joka tietysti vie sydämet mennessään pelkästään jo ilmaantuessaan paikalle :) Kiitos, kamut kun innostuitte lähtemään kanssamme tänne!

Näytöksen jälkeen käytiin vielä lenkki Annin ja Nellin kanssa, eli piste iin päälle kivaan päivään!