Kamalia myrskyjä nykyään. Oikeesti jo pelottaa täällä mökissä, kun terassin tuolit lentelee tuulessa, valot räpsyy ja sitä rataa :O Eilen ja tänään  on meillä ollut armottomat myrskyt. Toivottavasti ei viikolla tule samanlaisia kun oon töissä. Viime keskiviikkona TSE-reeneissä piti olla Lacella iso etsintä, mutta jätin väliin kun silloinkaan ei kelin muuttumisesta ollut varma. Lacen ilmaisut olivat PRIIMAT, ja lopun suorapalkkaisen mm:n se etsi innolla ja hyvin. Hyvä Lasse!

Niin, täällä sitä elellään lomanjälkeistä arkea yhden höpönassun ja yhden synnyttäjän kera - Lacella on niiiin valeraskaus päällä:) Huolestuin kun se läähätteli ja oli levoton, kunnes Heta kävi hieromassa koissut ja ehdotti valeraskautta. No sitähän se sitten olikin - levoton, läähättää, maitoa tulee inasen nisistä, petailee (autotallissa käydessäni se sekunnissa teki kivan pesän lainapeitteen laskoksiin :)  ... toinen pieni on niin raskaana, että!  

Fado ontuili alkuviikon vasenta etujalkaa levon jälkeen ja pari kertaa ihan kesken liikkeenkin, joten ollaan otettu hitaasti tämä viikko. Tuntuisi että lepo on auttanut. Tänään ainakin sen ravi oli ihan letkeää. Hieronnassa sillä seläkälihakset aika piukeena, olikohan muutakin.. uusitaan hieronta parin viikon päästä. Lacellakin reaktiota ainakin oikeasta takajalasta jostain ylempää, mutta suurimman osan hieronta-ajasta nukkui sikeästi.

Lampaille on alettu antaa lisäkauraa joka toinen päivä pieni määrä. Koiran avulla kuljetellaan ne ruokintapaikalle, koira paikalle ja sitten vain safkat ojoon :O Herranen aika miten ne tykkää :) Muutettiin myös vähän niiden juomapolitiikkaa: Kesän aikana laitumen ojat kuivi aika kokonaan, joten tarvi alkaa tosissaan nostelemaan pellolla olevasta lähteestä vettä niille. Olihan niillä alkukesän juomasaavikin portin pielessä, mutta ne ei ilmeisimmin ole oppineet siinä käymään.. Laidun on vielä yllättävän vahvaa ja syömistä riittää enemmän kuin tässä vaiheessa luulisi. Muutamasta paikasta pitäisi ohdakkeita niittää, ja ehkäpä saamme itsestämme irti sen verran että vesurilla kaadetaan pajut ojoon. mene ja tiedä :) Elokuun aikana osa lampaista lähtee, neljä pikkukaritsaa jää meille sitten niin pitkäksi aikaa kuin vain laidun pelittää. Toivottavasti pitkään :) Pakko vielä erikseen mainita Annen uudesta pienestä piraijasta Metkusta, sen tyyli lupaa kyllä paljon. Menee nyt jo tuolla matalana ja zuumailee pikku nappisilmillään miten lauma on koossa :) Hitto mikä pieni paimenen alku - ja päälle vielä suloinenkin :)

Vähän ollaan tokopäätäkin nostettu. Ollaan elokuussa menossa oikein tokokurssillekin, jospa sieltä sais ihan kunnon piston taas. Tarkoitus olisi vuoden vaihteessa taas kisatakin moisessa :)

Lace on säännöllisen epäsäännöllisesti aksannut kesän Karpan kanssa torstaisin. Viimeksi taas Koo kertoi Lassen loistaneen kentän laidalla - se kun istuu Karin vieressä tai peruuttaa syliin katselemaan muiden reeniä - remmiä se ei tarvi tässä tohinassa ollenkaan. Älyttömän kuuliainen tyttö, ihana asenne kerta kaikkiaan: kun mennään omaa reeniä, mennään täysillä ja sata lasissa, mutta kun on muiden vuoro, niin kentälle ei ole asiaa. Jänskää kyllä on, miten reenikaverin kiemurat onnistuu, mutta radalle se ei mene häiriköimään. Yhdessä tuumin ihailtiin Karpan kanssa sitä taas viimeksi. Lace  

Eilen olin kirpparilla hetken aikaa myymässä - kauaa ei kyllä jaksanut kun ei ostajia ilmaantunut juurikaan, ja aurinko porotti niin s-tanasti. Anni tuli helpottamaan koirien oloa ja vei ne Ryydynpohjaan uimaan. KIIITOS rakas kummityttö!! Päälle ajeltiin - tai Anni ajoi, ma vaan nautin - käytiin meilläkin kääntymässä. Anni sai hyvää reeniä veden alla ajosta :)) (Yksi rajuilma sattui tietysti juuri meidän ylle) Täytyy sanoa, että on kyllä hyvä kuski kehkeytymässä Annista!

Neiti kesäheinän kesälomanviettoa parhaimmillaan :)

EDIT.
Hitsit, huomasin etten ole tainnut kirjoittaa juhannuksesta 2010 yhtikäs mitään. Ainahan juhannus pitää mainita! Eritoten nyt, kun Fadollakin oli oikea juhannusheila, XXL-kokoinen kuvankaunis Namu-pala :) Niin kiva kun One ja Namu saapui seuraksemme! Ja sanoinkuvaamaton oli hetki kun Namu tepasteli ulkoa sisälle etsimään juhannusheilaansa, joka nukkua porskutti olohuoneessa. Sitä siis piti vähän houkutella, joten Namusquukka aloittin joltisenkin hienon tankotanssi n Fadon edessä. Eipä sekään Fado-tosikkoon pelittänyt ;)

Tässä kuvia (lienee turha mainita että The Lady ei ollut kovasti Lacen mieleen, ja Fadokin tosiaan katsoi mieluummin vähän etäämpää ....