Aika äänekästä porukkaa tänään tulleet uusimmat lampaat. Aamulla tuotiin, ja olin varma että eivät ole uskaltautuneet sen suuuren suuren ojan yli (todellisuudessa pikkiriikkinen kuraliri) laitumen puolelle tuolta portilta. Tai sitten on joku kiinni jossakin tms. Huuto oli sitä luokkaa. Mitä vielä, siellä se koko sakki seisoskeli komeasti metsäsaarekkeen suojissa - ja pienimmät rukat määki niin pirusti! Jospa niillä on agorafobia? :D Nyt lampaita on siis 16. Loput tulee sitten kun vieroitus on niillekin tehty. Näitä pienimpiä ei ole juurikaan paimennettu, joten aika haasteellisia.

Tänä aamuna siis Fado pääsi hommiin. Kasattiin Tiinaa varten lampaat kasaan reeniaitauksen portille. Yhden kinttu tarkastettiin ja useammalta lyhennettiin sorkankärkiä ja leikattiin sarveisia sekä putsattiin sorkkarakoa. Yhden revennyt korva sai ensiapua (korvamerkki repeytynyt irti, outs). Mäkeläkin sattui paikalle, oli puita hakemassa, ja turistiin siinä kotvan aikaa senkin kanssa. Äsken tarkastuskäynnille otin Lacen mukaan. Yllättäen se löysikin kadonneet kaaret :) Heti kun oli tasapainossa kehuin, mutta annoin sen tulla yli ja lähetin saman tien takaisin. Pikkuhiljaa pääsin pysäyttämään kahteentoista. Hyvä primadonna! Saatiinpa vielä toistettua pari kertaa sama, ja lopuksi poispäinajoa pikku pätkä.

Ei mennä. Yli ei kyllä mennä!

No ka, tulkaa vaan muutkin...

The Portti

Aina iloinen Tiina ja Legenda Suzuki

Oooo, kamut, mitä täältä aukeaakaan ...! Ruohoa silmän kantamattomiin!

Lammaskoira pitämässä vahtia

Viikon TSE-reenit oli oikein onnistuneet kummallakin, vauhtia riitti ja motivaatiota. Pidettiin reenit meillä, ja aurinko paistoi mukavasti. Illalla kävin vielä paimentamassa.

Lauantai-ilta kului syksyn paimennuskokeen suunnittelussa ja koealueen testauksessa Viljon ja Fadon toimesta. Fado hengaili mitä hengaili. Ei lähtenyt oikeastaan kaarelle lainkaan, kerran nosti lampaat miltei mulle mutta pääsivät siinä karkuun.  Fado olisi tarvinnut apua selvästi kaukana. Kutsuin sen lopulta pois. Mutta ei hölmöillyt, ei vieraillakaan lampailla :D Jotain hyvää siis. Viljohan onkin jo yläluokalla, se pääsi miltei häkittämäänkin jo, ja teki sitkeästi töitä. Tiina keräsi Penin avustuksella lampaat Suzukiin ja ne tuotiin meille. Paitsi yksi jolla on vähän liikkumisessa sanomista, ja yksi pässi, joka oli vahingossa valikoitunut joukkoon :)

Puutarha ei ole edistynyt yhtään mihinkään. Autolle tilasin huollon, siinä on joku moottorivika. Kasvihuoneen katto loistaa vieläkin poissaolollaan. Tilauksessa on myös sepelit pihatielle. Ja kaivojen tyhjäys. Mistä vois vielä tilata ikkunanpesijän ...? Tokoa pitäisi enemmän vielä, nyt loppuviikosta on jäänyt...

Anni ja Nelli saivat hienon kakkostuloksen tokokokeissa lauantaina, kokonaisvaikutus 10. Wau! Ja lisäksi se mun rakas kummityttö on pian ylioppilas, jiihaa!

Tänään:aksaamaan <3 Nii ja mul on LOMA!