Sunnuntaiaamun ratoksi vähän kuulumisia pitkästä aikaa.

Vuoden alku meni pakkasia pidellessä puita sisään ja tuhkaa ulos -meiningillä. Pakkasukon riepottaessa oli helppo ratkaisu mennä vielä hissukseen Lacen jännevaivan vuoksi. Tammikuun puolivälissä kävimme Piirana vastaanotolla, ja Piira yritti saada koiristani taas terveempiä. Fadolla oli mm. SI-nivel täysin lukossa, ollut jo kuulemman jonkin aikaa. Se saatiin auki. Piiran ajatus oli samansuuntainen kuin Elinan joulun alla. Jos SI:n vapauttaminen ei ala helpottamaan Farkun selän ylimenoalueen kireyttä, voisi tsekata spondyloosin mahdollisuuden. Lacella oli jotain viitteitä vielä jännevaivoista, vaikka ei niitä onneksi aristanut. Myös sillä SI-nivelessä sanomista, ei kuitenkaan ihan ollut jumissa.

Lähipäivinä tämän jälkeen eron koirissa näki kyllä selvästi, liikkuminen oli huomattavasti rennompaa. Onneksi myös pakkaset lauhtuivat samoihin aikoihin, joten on toivottavasti saatu nivelet myös pysymään auki. Koskapa meidän peruskuntokausi meni vhän harakoille, ollaan nyt kuntoilemassa menetettyjä lihaksia takaisin. Ennen sitä en edes haaveile Lacen kanssa agilityn jatkamisesta. Takkujen talvihallin matto on myös sen verran liukas, että aloitamme sitten kokonaan ulkokauden vasta.

Hieronnat on koirilla pyörineet tosi aktiivisesti koko talvikauden, kiitos Tanjan ja myös meidän vakihieroja Hetan. Tässä viimeisimpiä Lassen nautinnon ilmeitä Tanjan käsittelyssä :

No sitten kun hetki terveempää aikaa saatiin nauttia, iski Fadn kuonoon sama ihmetys kuin vuosi sitten keväällä. Joku bakteeritulehdus. Anbiootit ja kortisoni kehiin, samoin kuin viime vuonna. Ne näyttää onneksi taas vaivaan purevan. Tästä lähdettiin:

Kuvasta ei nyt ihan saa tarkkaa selkoa, miten täynnä kuono noita paiseita oli, mutta lukijan kannalta ehkä ihan hyväkin :) Kuonoon nousi siis parissa päivässä paiseita jotka sitten itsekseen turskahtelivat rikki ja vuotivat verta. Suhteellisen ällöttävän näköistä. Eivät kutisseet, mutta vaivasivat selvästi muuten puhtaudestaan hyvää huolta pitävää herrasmiestä. - No nyt on ruvet enää jäljellä. Jos kolmannen kerran tämä osuu kohdallemme, sovittiin eläinlääkärin kanssa että lähdetään selvittämään syvemmin mistä johtuu. Muutoin koko koira oli mitä pirtein ja iloisin.

Fadolla siis antibiootti ja kortisonikuuri vielä meneillään, mutta muuten valtakunnassa näyttäisi kaikki olevan taas mallillaan. Päästään siis nauttimaan kevään auringoista kunnolla! Kevät, tule pian!