... ja samoin pakkaset. Tänä aamuna mittari näytti -24, hrrr. Nämä mun rakit ei ole kyllä talvikoiria. Muutaman asteen pakkasesta ne nauttii, ja lumesta silloin, mutta -15 tai enemmän pakkasasteita, ja jalat nousee kukin vuorollaan - kaikki yhtä aikaakin välillä -  kylmästä. Kipeenä kun oon, niin lenkkeilyt on jääneet vähiin. Sen sijaan monta pientä piha kolme kertaa ympäri -pysähdystä tehdään monen monta kertaa päivässä. Arvatenkin tuntuu, että olen koko ajan joko pukemassa tai riisumassa talvitamineita. Ja ripustelemassa otsalamppua otsalleni ja koirien lamppuja niiden kaulaan. Nyt on onneksi ollut komeat kuutamot, silloin ei valoja pihassa tarvi. Sisällä olen käyttänyt kaiken vähän energiani koirien temppuiluihin ja pieneen tokoiluun. Lassen tunnari on sen ansiosta edistynyt kovastikin mielestäni. Ainakin noin lähietäisyydeltä matalassa vietissä sujuu hyvin. Kapulanpitoa on reenattu paljon, malttia siihen, että se pysyisi yhtenä kappaleena luovutuksen ajan ::) Jotain edistystä siinäkin on tapahtunut. Olen naksutellut kaikenlaista, ja mm. saanut Fadon kapulan vaanimisen häivytettyä, Se lähtee nyt kivan ryhdikkäästä katsekontaktista noutamaan - ainakin välillä :) Kaikenmoista pientä puuhastelua, tokoa ja tokon vierestä. Tasapainoiluja on tehty päivittäin, nyt kaivoin taas naftaliinista (=yläkerrasta) jumppapallonkin. Ajattelin myös nyt viikonloppuna kokeilla tikapuukävelyä, ihan kotona koirien kanssa. Kunhan keksin miten parhaiten viritän tikapuut matalalle vaakatasoon :) Hullua hommailua!

Menneen vuoden (vai kaksiko niitä on hurahtanut tässä päivitysten välillä) aikana olemme kouluttautuneet Lacen kanssa kasvatus-kuntoutuspuolella, minä koiranohjaajaksi ja Lace kasvatus-kuntoutuskoiraksi. Kävimme soveltuvuuskokeen Paraisilla viime keväänä, ja saimme aikamoiset kehut tuomareilta, jotka ei olleet sen enempää eikä vähempää kuin Leena Rajala sekä Katriina Tiira. Lassehan ihastutti kaikki persoonallaan. Kokeessa oli vähän luönnetestin tyyppisesti eri opa-alueita. Liukkaita lattioita, rappusia, yksin jääminen luokka/toimistohuoneeseen, liikkuvat alustat, kolinat (kunnon teräsputki rämäytettiin toimiston kovalle lattialle), ja taluttimessa liikkuminen häirittynä, leikin testaus. Ja tietysti vahvasti koiran suhtautuminen uusiin ihmisiin, lapsiin ja aikuisiin. Olin Lassesta ylpeä, siihen tuppasi ihastumaan vähän myös testaajat :) Lacella on nyt siis oikeus tehdä oikeita töitä tällä alalla kanssani, ja siihen tarkoitukseen sillä on työliivi. Olen nyt vuoden opiskellut työnohjaajaksi (vielä puolitoista jäljellä), ja tänä keväänä aloitan vielä NLP-präkkärin koulutuksen. Onpa sitten panostettu omaan kehittämiseen taas hetkeksi. Jospa näistä löytyisi jokin yhteinen ajatus, siis koiran ja ohjauksen yhdistämiseen vaikkapa :) Teen tällä hetkellä työnohjauksia jo useammassa organisaatiossa, joten voisi pian alkaa oikeasti aukeamaan kokeilumahdollisuuksiakin.

Takut-firmasta jouduin eroamaan, kun ei ollut agikoiraa ja tokoilupuolikin siellä hyydytettiin. Silti olisi pitänyt talkoilla aikamoinen määrä vuosittain, enkä ihan ollut siihen valmis. Lupasivat ottaa takaisin jäseneksi kun joskus otan úuden pennun, jos sen kanssa aksailla aion :)  Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n hallituksen tiedotusvastaavana ja hallituksen jäsenenä toimin tällä hetkellä, siinä on yhdistystä mulle nyt ehkä kyllilksi.

Lampaat oli pellollamme taas viimekin kesänä, mutta syksyllä aita siirrettiin muualle, Anne ja kumppanit jatkavat lampaanpitoa uudella pellolla. En mennyt enää kimppaan mukaan, kun mulla ei ole varsinaista paimenotusta tällä hetkellä. Matka uudelle pellolle olisi ollut aikamoien entiseen verrattuna, joten en viitsinyt kesäksi ajatella enää vastuita lampaiden tsekkauksista. Pääsemme ehken sinne kokeilemaan muutaman kerran tulevana kesänä miten ne lampaat Fadon verkkaisessa ja tahmeassa liikkeessä toimivat :)

WP_20140116_001-normal.jpg
Herättelemässä Lacea pihankiertoon iltayöstä.

                                                                       WP_20140116_039-normal.jpg
                                                                        Ihana kuutamo!