Oman seuran järjestämänä osallistuttiin Lacen kanssa Koiran käyttö etsinnässä –kurssille, myös muista Suomen suunnista oli porukkaa mukana J. Tai Lace osallistui vain harjoitusosuuteen lauantaina, Taina sitten hoiteli ne teoriaosuudet. Ihan opettavainen kurssi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Reeneinä lauantaina tehtiin ilmaisuharjoituksia, jälki-ilmaisuja ja jäljennostoharjoituksia. Ilma oli tosi haastava, hajut liikkui omituisesti jos ne juurikaan edes liikkui. Näiden aloittelevien koirulien reenien tarkoitus oli toisaalta nostaa ilmavainu tuulen yläpuolella lymyilevästä maalimiehestä ja toisaalta pongata tien poikki menevä jälki. Eka meni Lacella reippaasti. Löytämisen jälkeen jatkettiin, Lace tapansa mukaan teki vielä vauhdikkaan kunniakierroksen maalimiehen löytöpaikan kautta. Sitten se alkoi tarkentaa jälkea, ja lähti reippaasti takajäljelle. Useat muutkin koirat teki saman tässä harjoituksessa. Vähän aikaa setvittyään Lace löysi oikean suunnan, ja seurasi jälkeä (tyypillisesti) metri-kaksi jäljen yläpuolella maalimiehelle asti.

 

Teoriaa oli kurssilla monipuolisesti, laajasti kaikkeen etsintätilanteisiin liittyvät erityispiirteet kuin myös reenaamisjuttuja, sekä eri etsintäympäristöt: lähi-, taajama-, raunioetsintä, tunnistusjälki ym. Taas oppi paljon uutta, ja oli hyödyllistä nähdä ei-tuttujen koirien ja ohjaajien toimimista.