olivat juuri niin vilkkaita kuin Tiina niitä aiemmin kuvasi :) Eivätkä pahemmin ihmistä seuranneet. Jos koira juoksi vähänkin, juoksivat lampaatkin :). Kainuun harmas on suomenlampaan oma harmaa väripopulaatio, jonka kanta on todella uhanalainen.  Kaunis lammas.

Anne meni ensin Viljon kanssa, mulla oli Fado ja Lace laitumen laidalla mukana. Fado seurasi erittäin tarkkaan miten Viljolla meni, ja yritti välillä mukaan geimeihin. Lace keskittyi sen sijaan vänkäämään remmissä pois paikalta, huaaah. Nyt ei edes laitumella kuulunut taistelun tuoksina , Viljolle kun ei tarvi karjua. Mutta silti, Lasse on päättänyt että paimennuksen seuraaminen ei ole ihmeemmin kivaa :) No vein sen autoon odottamaan vuoroaan, ja sitten Fadon kanssa kokeilemaan.

Laskeskelin muuten, että olen kaikkiaan kolme kertaa kokeillut Fadon kanssa paimennusta. Kaikki kerrat ennen vuotta 2006 :) Fado taas on viimeksi ollut lampailla Karin kanssa Jokisaaren kurssilla, joka oli muistaakseni 2007. Että siltä pohjalta :) Me fiilisteltiin liinassa, ettei pakka hajoa ihan kokonaan.  Mutta silti se vain tuppasi hajoamaan :D Fado ajaa mielellään, hitaasti ja tosi matalana.  Suuntakäskyt ei menneet kuuleville korville tänään, ja useimmiten sain maahan-käskynkin antaa kaksi tai kolme kertaa. Yritin nurkkaharjoitusta, mutta aikas yritykseksi jäi sekin vielä. Lainasin siihen Annen piiskaa, ja olikin haasteellisempi kuin miltä sen käyttö Joelin kurssilla NÄYTTI :)

Me tarvitaan ihan piskuisen reeninpoikasta tässä hommassa, mutta kivaa oli. Ehkäpä ensi kesänä sitä reeniä viimeistään voisi järjestää ... ;))

Lace jäi kyllä kokeilematta tällä käynnillä, ihan tarpeeksi kuumotti poskia jo Fadon sessioiden jälkeen :) Lacen käsilaukku olisikin varmasti sotkeentunut näissä hommissa ... ;D
Kiitos Tiinalle tästä mahdollisuudesta!