Eilen illalla aloitettiin tokoilut tunnarilla Lacen kanssa. Vielä kasaa jonka takana heti oma piilossa. Kaikki toistot meni hyvin, mutta viimeinen niin loistavasti, että - sujautin kaikki tokoiluun varaamani viisi (!)  lihapullaa sellaisenaan koiran nenän eteen. Vaihdoin oman piiloa koko ajan. Viimeinen piilo oli haasteellisempi, eikä Lace meinannut millään löytää omaa ruohon alta. Siispä se kävi vielä tarkistamassa kasan KAIKKI kapulat oikein nätisti haistellen, totesi ettei se kyl oo mikään näistäkään, ja palasi etsimään omaa, joka sieltä sitten nousikin, ja toi vielä ihan käteen saakka. Aivan loistavaa keskittymistä ja tilanneanalyysiä prinsessalta <3

Sitten alkoikin ukkosenilma uhata, joten vetäydyttiin sisälle. Sen verran Fado kuulosteli, mahtaako ukkonen tulla sisälle asti, että jätin tokoilut siihen, otin imurin esille ja aloin siivoamaan :))

Eilen aamulla tunnin ihana pelto-metsälenkki, Lace kävi neljästi rapakoissa lojumassa. Miten ihanaa onkaan kevät. Oon aina ollut syksyihminen, mutta maalla asuessa alkaa kummasti arvostamaan kevättä ja kesää :) Lenkin päälle muutama lampaiden pyöritys isolla pellolla Fadon kanssa + yksi piilohaku, Lace "häiriköi" sen kun kerkesi puuhiamme - no, oikeastihan se viipottaa vain Fadon kanssa samoja kaaria mutta ihan "pikkusen" laajemmalti, aina välillä pongaan sen jostain taustalta kiitämästä  :)

Keskiviikkona käytiin TSE-reeneissä Keskisenkulmalla. Lacelle oli tarkoitus ottaa yksi ilmaisu metsän puolelle, mutta  suunnittelin todella huonosti reenin ja sitenpä maalimies oli sitten Lacelle liian haasteellisen etäisyyden päässä. Helpotettiin tilannetta näkölähdöllä, siitä saatiin hyvä ja topakka ilmaisu. Lisäksi reenattiin - paikallamakua :). Hyödynnettiin reenikaverit koirineen paikallamakuuhäiriöksi. Korkealla kriteerillä lyhyttä kestoa ja siedätystä lähellä touhuaviin ja äänteleviin koiriin. Hyvä reeni, paria pientä sekuntia lukuunottamatta Lacen asenne oikein kohdallaan. Farkku-boyn reeni: Fadon kanssa otettiin vauhtia pois ensin tyhjällä alueella (se siis missä meidän jälkiä riittämiin), sitten ohjasin sen tien toiselle puolelle etsimään. Kolme maalia, yksi kerrallaan, ja kaikilta ilmaisu. Ilmaisut hyvät, viimeisellä kävi toistamiseen tsekkaamassa maalimiehen taas, mutta ei kyllä meinannutkaan jättää, oikea toiminta sillä pysyy sitli koko ajan mielessä. Todennäköisesti tekee näitä siksi että maalilla oleva palkka on vaan niin suuri houkutin. Sopiva reeni Fadolle, kiitos vinkistä Kuutin Anna :) Meillä on kyllä niin mukava reeniryhmä. Nämä ihmiset haluaisi pitää ystävinä ihan aina <3 Lopuksi yhteislenkki, Elmo, Fado, Oiva, Kuutti ja Lace. Lassen paras reenikamu Venla potee vielä kynttänsä eikä päässyt meidän mukaan :( Jäi kiva mieli reeneistä!  (Vaikka sohlasinkin Lacen reeniä iloisesti taas :)

Oon hukannut johonkin käsittämättömään sekä paimennuskoulutusoppaani että ihanan Rudolph Koivun vieraskirjani! Epäilen että ovat jossain samassa pinossa, mutta kun olen tsekannut jo jääkaapista lähtien... olisinko lainannut jollekin - no en, ainakaan vieraskirjaa :) En siis käsitä.

ViiKoNLOpPu, jiihaa!