Hallilla lauantaina yksin koirien kanssa. Sitä ennen Lace pääsi tekemään paikallamakuun ruuhkaisen Cittarin edessä. Täydellisen varman makuu, vaikka ihmisiä vilisti ja ihan Lacen takana kolisi kauppakärryjen sekamelska. Tein läheltä parin minuutin paikallaolon, patukkaleikit päälle. Sitten vielä lyhyt pitkältä matkalta, sekin hyvä. Ihmisillä oli taas hauskaa kun Lace hyppi itsensä ympäri patukka suussa raivokkaasti :) Hallilla päätin keskittyä Fadoon, Lace sai totutella sivustakatsojan rooliin, remmissä kiinni agipöydässä joka on tarpeeksi raskas. Tai niin luulin....

Fadon kanssa oli hyvät reenit. Se on niin veikeä innostuessaan alkavista reeneistä! Sopivan onnellinen, ja keskittyy vain ja ainoastaan odottamaan mitä kivaa taas tehdään. Mutta ei hypi, ei revi, ei hauku tms, on vain niin onnellisen näköinen pieni mies ;) Lace taas sitten remmissään riehui niin totaalisesti kuin vain voi hallin toisessa päässä. Etenkin ruudun reenaus oli sen mielestä tosi epistä. Kamalaa käytöstä. kun lopulta sain Fadon reenit tehtyä ja menin vapauttamaan Lacen (silloin kun se makasi hiljaa nätisti) huomasin että pöytä oli tullut pari metriä eteenpäin ja kääntynyt akselinsa ympäri. Hohhoijaa. Tässäkin taas käytösreenien paikkaa yllin kyllin.

Farkun suoritukset: liikkeestä istuminen on yllättäen muodostunut Farkulle ihan sairaan kivaksi jutuksi, ja se on nyt tosi varma ja terhakan nopea. Niin varma että seisomisessakin tarjoaa nyt mielellään istumista. Mutta olen vahvistanut istumista nyt tosi paljon, kun alan ottamaan niitä sekaisin niin eiköhän se siitä. Seuraaminen oli tosi hyvää, jes. Ohjattu oli taas hyvä, suunnat menee oikein mojovasti. Kerran Farkku lähti väärään suuntaan pari metriä mutta korjasi nopeasti, piuhat vähän taisi hidastella aivoissa ;D. Clever! En välitä mihin asentoon merkille viedessä Farkku jää. Tämä vaikeuttaa suunnan hakemista, mutta olen pähkäillyt sen auttavan jatkossa, koirahan kai voi jäädä merkille mennessä itsekin joskus kummiin asentoihin? En ole tarkistanut koe-etäisyyksiä, mutta silmämääräisesti luulisin meillä olevan lähes koe-etäisyydet ohjatun suhteen. Hjuva hjuva. Kokeilin kerran - jännäten- myös tunnarin sisällä. Kaadoin kasan hallin kapuloita maahan, ja vein kauemmas niistä oman piiloon. Oma tuotiin innolla, josta bileet. Hyppynä otin pelkkää mua vastaan hyppäämistä, meillä kun on ollut sitä kiertämisongelmaa. Nyt ei onneksi ollut. Ruutua otin ensin pari tyhjään (oli ollut siinä alusta asti), aika hyviä. Inasen taas oikealla, kummatkin, eka vähän enemmän, mutta Farkku korjasi nopeasti, joten palkkasin. Sitten halusin yllättää, ja hain hallin hyllyltä Farkulle oudon lelun, semmoisen oranssin kukertavan kumilelun. Sehän näkyi hallin toiseen päähän asti, joten palkkahan siitä ruudusta tuli. Ryntäsin bileisiin ruutuun mukaan. Tässä vaiheessa Lace saikin varsinaisen hepulin! Fadoon vaikutti selvästi Lassen kiljuminen, se katseli välillä epäluuloisen näköisenä että tuleeko toi hirmu tuolta kohta. Mutta me kaverukset vain jatkettiin biletystä!

Kun Lace oli rauhoittunut, päätin siis hakea sen ja ottaa sen kanssa muutaman ruudun. Tämä oli täysin virhetikki!! Ensimmäinen ruutuun lähetys toi koiran eteen istumaan ruutumerkki suussaan, kun ensin oli tappanut sitää muutamalla nirhauksella. Lacen mielestä sen täytyi olla se oranssi lelu, jolla me biletettiin Farkun kanssa :( Merkki muitta mutkitta takaisin paikalleen, ja uusi lähetys. Tällä kertaa juostiin hienosti ruudun kautta kiertäen hallin laidalla olevaan putkeen ja sieltä mun eteen... Tässä vaiheessa pänni niin, että ajattelin jo luovuttaa, mutta oli saatava onnistunut kerta. Otin väliin rauhoittavia liikkeitä (paikalla seisomista ja vähän seuraamisen käännöstekniikkaa), ja yllätykseksi keskittyminen oli näihin sikahyvää. Sitten uusi ruutuyritys, varmistin nameilla oikean paikan että sain onnistumaan. Olin myös hakenut salaa sen oranssin kumilelun takaisin taskuun - ajatuksella "jos nyt ylipäänsä saadaan ruutu edes onnistumaan" - ja sillä sitten riekuttiin ruudussa. Olipa show. Ja sitä paitsi, tuon rinsessan hampaat taistellessa s-a-t-t-u-u- ja lujaa.

Tokon jälkeen metsälenkki matkan varrella, oli ihanan raikas ilma ja koirat onnellisen oloisia. Karia vähän hymyilytti kun kuvasins reenit sille kotona illalla :)  Ilta meni TSEn pikkujouluissa, oli taas herkut poikineen. Pukki toi kaikille TSEkoiruleille herkkuja, jee! Eija tuli Kankarintieltä meidän matkassa, olin kuskina. Eija voitti komealla "tekotupeella" (kikkuraperuukki tonttupipoineen) parhaimman joulupään tittelin, ja ansaitusti!

Sunnuntaihallissa Karppa ja Lace kaksin. Kuulemma ihan ok ;)

1156321.jpg