Se on supikoira. Seuraavaksi otan selvää miten sen voi häätää pois. Jos ei muuten niin pyydän apua paikallisilta metsästäjiltä, saavat tuoda loukun.

Eilen illalla viimeinen yöpissitys pihassa oli inhottava. Mentiin ulos kahdentoista kieppeillä. Nyt tiedän miltä mun koirat näyttää kun supi on oikeasti lähellä :( Kumpikin juoksi ihan erilailla kiihkeenä pihaa ristiin rastiin. Mutta kun jotenkin sitä uskoo että villinä elävä eläin on sen verran arka että kuulee meidän tulevan ja lähtee alta pois, niin en osannut pitää varaani. Olen ottanut tavakseni pitää tarkoituksella ääntäkin kun meen pimeellä ulos. Lace juoksi jo kerran tuolta marjapuskien ympäri, ja kun Fado laukkasi sieltä suunnalta, kuului oikein ruma rääkäisy ja Fadon ärähdys. Karjuin Fadolle pois-käskyä muutaman kerran, ja aika äkkiä se tulikin tosi nätisti mun luo. Koirat oli mun takana ja pysyi hyvin siellä, mutta marjapuskien välissä kiilui silmäpari. Lähdin lähemmäs, vielä olin varma että katti siellä lymyää, varsinkin kun se ei liikkunut mihinkään vaan vain toljotti muhun päin. Siinä sitten kauhukseni otsalampun valokeilaan osui supikoira, joka siis vieläkin, ihan muutaman metrin päässä, vain tölläsi eikä tehnyt elettäkään juostakseen karkuun!! Yäk. Se oli tosi iso, ja vaikutti olevan hyvässä karvassa (ei ainakaan ehkä onneksi kapinen?), mitä pimeässä nyt näki. Siltä seisomalta ohjasin koirat sisälle. Menin vielä itse ulos mutta en nähnyt sitä enää (olisin vamaan hyökännyt itse sen kimppuun ...).  Aamulla Fado kävi katsastamassa kohtaamispaikan ja kusi siihen pörheenä päälle :)

Yäk. En tykkää. Jos se on noin röyhkeä, ei meidän yhteiselo kyllä pitkään tässä pihassa voi jatkua. Se saa luvan hävitä.

Netistä lueskelin että ne on useinkin ihmisten pihoilla, jopa keskellä päivää. Joskus parikin yhtä aikaa. Milloin tonkivat omenaämpäreitä tai marjapuskia, milloin köllöttelevät kuistillakin tms. Ja kuulemma tyypillisesti jäävät lymyämään johonkin ja odottamaan että vihollinen menee ohi (esim. koirantaluttaja ....) Mutta ilman noitakin tarinoita, ovat totta tai ei, mä halun sen ällöttävän elukan mahdollisimman kauas meistä.

Heti ensimmäiseksi vein pirusti pippuria niihin kohtiin aidan ulkopuolelle, joihin aidan alta on kulutettu kulkuväylä.  Katsotaan miten meidän sota jatkuu... Kaikki vinkit on tervetulleita.