tää blogin ulkoasun hallinta vaatii vielä vähän reenausta, pahoittelen.. Mutta uskalsinpa jo muuttaa sivupohjaa. Jes! Malttia, kyllä se siitä..

Alppimaisema siitä syystä, että Sveitsin Ovronnazin alpeilla me joskus Karin kanssa tutustuttiin erääseen bortsuun, joka valloitti siinä hetkessä sydämen :) Karilla se oli kai ensimmäinen kosketus rotuun, mä olin PLS:n (Paimensukuisen Lapinkoiran seura) touhuissa ihaillut bortsuja jo kotvan aikaa. Viimeistään silloin jäi rotu mulle mieleen, kun kävimme joskus 90-luvun lopulla ko. seuran toimesta Moisanderin tilalla tutustumassa paimennukseen :)

Tänään reenit taas hallilla, Rosa ja Anni&Nelli oli mukana (Rosa ja Annihan hoitelivat yhdessä Fadoa aikoinaan Ryydynpohjassa asuessamme) Hallilta suoraan metsälenkille Jumesniemeen, maksoi mitä maksoi - ilma oli nääs aika kauhea, mutta mehän ei olla sokerista :). Sitten istuttiinkin varmaan kolme tuntia kahvitellen, puhuen koirista ja muistellen kaikkia kivoja porukalla koettuja koiramuistoja. Löytyihän lopulta (Karpan ansiosta) vanha videokin jo nostalgisista Lietsun reeneistä, katsottiin se yhdessä.

Rosalla oli kamera mukana. Hirmu kivoja kuvia napsikin meidän reeneistä! Tässä Farkun ja Lassen tyylinäytteet hypyssä: 

1222679.jpg

Kuva: Rosa Pulkkinen.

1222672.jpg

Kuva: Rosa Pulkkinen

Hallilla Farkku teki paikallamakuun, idarin seisomista, liikkeestä istumista ja ohjattua sekä vähän kaukoja ja tuota hyppyä. Merkkiä aloiteltiin reenaamaan jo vähän myös, ihan erikseen. Muut ok, oli kivaa, mutta paikallolosta nousi, ihme! En ole juuri piilolla ottanut sitä hallilla, ja kun Karppa lähti vapauttamaan Lassea enne minua, se olikin sitten liikaa.... No korjattiin, ja onnistuttiin toisella yrittämällä. En silti ole huolissani, mielestäni tämä menee enemmänkin piikkiin "reenin suunnitteluvirhe". hehe. Hypyssä  muutama pelkkää poispäin hyppyä, palkkasin  nyt kauas toiselle puolelle jotta ei kiertäisi takaisin heti, ja onnistui näin.

Lassen reenit: kaukoja, seuraamista, jääviä, hyppyä, noutoa... siinä ne taitaa olla. Ja paikallamakuu. Kaikki muut ok, mutta ryynää ihan liian lujaa hypyn ylitse (=koskee hyppyyn), jos heti on heittämässä palkkaa hypyn toiselle puolelle. Pitää oottaa että on toisella puolella. Siinäpä haastetta nopean koiran kanssa :) Muut kai ok, noutokin alkaa sujumaan jo aika ok. Seisomaan jäämisessäkin pysyi tassut paikallaan Karpan mennessä taakse. Mutta kuulemma haluavat se vielä varmemmaksi, sanoi Karppa.

Nelli ja Anni oli edistynyt etenkin seuraamisessa kovasti! Hyvä te!!